Search
Close this search box.
مطالعه چندین نسل ارتباط معناداری بین ADHD و خطر آلزایمر پیدا کرده است
آخرین مقالات:

مطالعه چندین نسل ارتباط معناداری بین ADHD و خطر آلزایمر پیدا کرده است

مطالعه چندین نسل ارتباط معناداری بین ADHD و خطر آلزایمر پیدا کرده استیک مطالعه جدید بین چندیل نسل انسان ها نشان داده است که به نظر می رسد اختلال کمبود توجه/بیش فعالی (ADHD)به نوعی با خطر زوال عقل و بیماری آلزایمر مرتبط است

محققان سوئدی می گویند والدین و پدربزرگ و مادربزرگ های افراد مبتلا به ADHD در مقایسه با افراد بدون ADHD در خانواده خود در معرض خطر بیشتری برای آلزایمر و زوال عقل هستند.

به طور خاص، نتایج نشان داد والدین یک کودک مبتلا بهADHD، 55 درصد بیشتر در معرض خطر زوال عقل و 55 درصد بیشتر در خطر آلزایمر قرار دارند. پدربزرگ و مادربزرگ افراد مبتلا حدود 11 درصد افزایش خطر ابتلا به هر یک از این بیماری ها را دارند.

دکتر Le Zhang، در بخش اپیدمیولوژی پزشکی و آمار زیستی مؤسسه کارولینسکا در استکهلم، گفت”: ADHD  در طول نسل‌ها با زوال عقل مرتبط است. مطالعه ما توجه را به ارتقای درک ADHD و مشکلات مغزی در سنین بالاتر جلب می کند.” به گفته محققان، با این حال، مشخص نیست چه چیزی ممکن است این دو بیماری را با هم مرتبط کند. “

ژانگ توضیح داد که بزرگترین مطالعات ژنتیکی در مورد ADHD و آلزایمر تا به امروز “در شناسایی یک جهش ژنتیکی تکی مشترک شکست خورده اند. اما مطالعاتی وجود دارد که نشان می دهد گروه ژن های خاصی ممکن است در ADHD و زوال عقل نقش داشته باشند.”

ژانگ افزود: احتمال دیگر این است که تأثیرات بیرونی بر سلامت ممکن است خطر ابتلا به هر دو بیماری را در خانواده افزایش دهد، مانند ناراحتی مالی، چاقی یا مصرف مواد.

به عنوان مثال، محققان گفتند که ADHD در کودکان و بزرگسالان با اضافه وزن همراه است و در عین حال چاقی در میانسالی با افزایش خطر زوال عقل در آینده مرتبط است. برای این مطالعه، ژانگ و همکارانش داده‌های بیش از 2 میلیون نفر را که بین سال‌های 1980 تا 2001 در سوئد متولد شده بودند، تجزیه و تحلیل کردند. حدود 3 درصد مبتلا به ADHD بودند که با بی توجهی، تکانشگری و بیش فعالی مشخص می‌شود.

تیم تحقیقاتی با استفاده از ثبت ملی، بیماران ADHD را با بیش از 5 میلیون خویشاوند بیولوژیکی – پدر و مادر، پدربزرگ و مادربزرگ، خاله و عمو، مرتبط کرد. آن ها سپس بررسی کردند که آیا این بستگان دچار زوال عقل یا آلزایمر شده اند. والدین افراد مبتلا به ADHD خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دادند، اما محققان خاطرنشان کردند که با فاصله گرفتن از روابط خانوادگی، این خطر کاهش می یابد. پدربزرگ ها و مادربزرگ ها نسبت به والدین خطر کمتری داشتند و عمه ها و عمو ها حتی کمتر.

به گفته نویسندگان این مطالعه داشتن کودکان بیش فعال، خطر ابتلا به آلزایمر را در والدین به طور قابل توجهی افزایش دهند. اما به طور کلی، کمتر از 0.2 درصد از والدینی که در این مطالعه شناسایی شدند، واقعاً دچار زوال عقل شدند

اسنایدر گفت: “تحقیقات بیشتری برای کشف علت و چگونگی ارتباط این دو بیماری مورد نیاز است. این ممکن است در نهایت به ما بینشی در مورد نحوه مدیریت خطر یا حتی بهبود درمان بدهد.”

مطالعه جدید در 9 سپتامبر به صورت آنلاین در Alzheimer’s & Dementia: The Journal of the Alzheimer’s Association منتشر شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه

اشتراگ گذاری این خبر: