Search
Close this search box.
بالای 60 سال هستید؟ شما میلیاردها سلول بالقوه سرطان زا دارید
آخرین مقالات:

بالای 60 سال هستید؟ شما میلیاردها سلول بالقوه سرطان زا دارید

 

آیا به تازگی 60 ساله شده اید و احساس می کنید در سلامت کامل هستید؟

خب، تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خطرات نادیده‌ای در کمین هستند: اخیرا دانشمندان دریافتند که افراد مسن‌تر از 60 سال سالم هم حداقل 100 میلیارد سلول با حداقل یک جهش مرتبط با سرطان دارند.

اما یک خبر خوب نیز وجود دارد: به گفته مؤسسه ملی سرطان ایالات متحده، اکثریت قریب به اتفاق این جهش ها هیچ کاری انجام نمی دهند و اکثر مردم (60٪) تمام زندگی خود را بدون تشخیص سرطان می گذرانند.

محققان با بررسی های گسترده، متا آنالیز، بر روی داده های حاصل از توالی یابی ژنوم افراد سالم، جهش هایی را که در طول سالیان در بافت های آن ها تجمع پیدا کرده بود دسته بندی کردند.

دکتر جیمز دی گریگوری، معاون مرکز سرطان دانشگاه کلرادو می‌گوید: “وقتی در بدن ما تریلیون‌ها سلول وجو دارد و تا حدود یک قرن در بدن ما حفظ می‌شوند، قطعا جهش‌هایی هم در این سلول ها جمع می‌شود. “

وی در خبرنامه دانشگاه توضیح می دهد که: “این واقعیت که ما در طول عمر خود جهش دریافت می کنیم تعجب آور نیست. یکی از مواردی که این تحقیق به آن اشاره می کند این است که ما باید به بررسی این جهش ها و چگونگی نقش آن ها در ایجاد سرطان ها با دید جدیدی نگاه کنیم.”

یافته های آن ها اخیرا در مجله Aging and Cancer منتشر شده است.

ادوارد ایوانز، عضو فوق دکتری در گروه بیوشیمی و ژنتیک مولکولی در دانشگاه کلرادو، گفت: “برای درک پیدایش سرطان، باید در ابتدا به  بافت طبیعی نگاه کنیم. تا زمانی که سرطان به سرطان واقعی تبدیل شود، همه جهش ها وجود دارند و ما همیشه نمی دانیم که کدام یک واقعا در پیدایش سرطان نقش دارند. ما از قبل می دانستیم که بسیاری از جهش‌ها در افراد سرطان‌زا یا مرتبط با سرطان هستند، اما نمی‌دانستیم که چه تعداد. “

ایوانز در این مقاله گفت که چه ژن‌هایی بیشتر شایع هستند و ما نمی‌دانستیم که چه تعداد سلول واقعاً می‌توانند این جهش‌های انکوژن، سرطان زا، را داشته باشند.

دکتر ایوانز گفت: “ما حدود 3 تریلیون … سلول در بدن خود داریم، بنابراین حتی 100 میلیارد سلول با جهش انکوژنیک که اکثریت کل سلول های ما را تشکیل نمی دهند و لازم به ترسیدن نیست. اما از سوی دیگر با توجه به این که تنها یک سلول برای ایجاد سرطان نیاز است، عدد بالایی است. اگر میلیاردها سلول با این جهش‌ها وجود داشته باشد اما هیچ نشانه‌ای از سرطان وجود نداشته باشد، این به چه معناست؟ داشتن این جهش‌های انکوژنیک در بدن به چه معناست ؟”

خوشبختانه، سالمندان نیازی به وحشت ندارند.

دکتر دی گریگوری خاطرنشان کرد: “اکثریت قریب به اتفاق جهش ها هیچ کاری انجام نمی دهند، هیچ مشکلی ایجاد نمی کنند و بسیاری از آن ها حتی در مناطق مهم ژنوم ما نیستند. هر سلول در بدن ما ده‌ها و ده‌ها جهش دارد، اگر نه صدها یا هزاران، بنابراین ما فرصتی داریم که بپرسیم آیا این الگوهای جهش‌هایی که می‌بینیم می‌توانند تعیین کنند که آیا فردی در معرض خطر ابتلا به سرطان است یا خیر. “

یکی دیگر از راه های ممکن برای تحقیق، مطالعه این است که چرا برخی از بافت ها دارای نرخ بالایی از جهش های انکوژنیک هستند اما وقوع نسبتاً کم سرطان دارند، در حالی که سایر انواع بافت ها دارای سطح نسبتاً پایینی از جهش های انکوژن هستند.

دکتر دی گریگوری گفت: “قبل از شروع این تحقیق، نمی‌دانستم که تقریباً 90 درصد سلول‌های روده بزرگ با جهش‌های سرطان‌زا اشغال می‌شوند. این که تعداد بسیار زیاد بود کاملاً شگفت‌آور بود، اما درصد نسبتاً کمی از ما به سرطان روده بزرگ مبتلا می‌شویم. بنابراین، مطالعه این تفاوت بین انواع بافت مهم است. مثلاً چرا بافت اپیتلیال در پوست مملو از جهش های انکوژنیک است، اما بافت ریه سطح نسبتاً پایینی از این جهش ها را دارد؟”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه

اشتراگ گذاری این خبر: