Search
Close this search box.
مردان بیشتر از زنان مستعد ابتلا به سرطان هستند، اما دلیل آن چیست؟
آخرین اخبار:

مردان بیشتر از زنان مستعد ابتلا به سرطان هستند، اما دلیل آن چیست؟

مردان بیشتر از زنان در معرض ابتلا به سرطان هستند. بر اساس یک مطالعه جدید علت این امر به دلیل تفاوت‌های بیولوژیکی بین دو جنس مرد و زن گفته شده­ است. سارا جکسون، نویسنده این مقاله و محقق ژنتیک سرطان گفت: «پس از کنترل عواملی مانند سیگار کشیدن، مصرف الکل، رژیم غذایی، فعالیت بدنی و مشکلات رایج بالینی که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد، جنسیت افراد در ابتلا به اکثر سرطان‌ها تاثیرگذار است. لازم به ذکر است که هنوز به طور دقیق هنوز مشخص نیست که کدام تفاوت‌های بیولوژیکی باعث ایجاد این نابرابری می‌شود. جکسون افزود:” ما در تلاش هستیم تا در تحقیقات آینده نقش هورمون‌های جنسی و ژنتیک را در بروز سرطان بررسی کنیم”.

در این مطالعه، محققان تفاوت های موجود در 21 ناحیه ژنوم انسان و مرتبط با ابتلا به سرطان را در بین 171000 مرد و 123000 زن بین 50 تا 71 سال بررسی نمودند که این افراد از سال 1995 تا 2011، در یک مطالعه مرتبط با رژیم غذایی و سلامت شرکت داشته­اند.

بیشترین تفاوت در خطر ابتلا به سرطان­های مری (8/10برابر در مردان)، حنجره و مثانه (هر کدام 5/3 برابر در مردان)؛ و همچنین کاردیای معده، نوعی سرطان معده (3/3 برابر در مردان)، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان­ها بودند. این مطالعه نشان داد که مردان فقط در ابتلا به سرطان تیروئید و کیسه صفرا نرخ کمتری را نسبت به زنان دارا هستند. جکسون بیان داشت که  مردان حتی در از نظر مرگ و میر ناشی از سرطان نیز سهم بیشتری نسبت به زنان دارند. ریسک فاکتورهایی چون سیگار، الکل، رژیم غذایی و مشکلات زمینه­ای تنها بخش کوچکی از تفاوت در میزان ابتلا به سرطان بین مردان و زنان را تشکیل می­دهد. به عنوان مثال سیگار کشیدن، رژیم غذایی و شرایطی مانند دیابت که می­تواند خطر ابتلا به برخی سرطان ها را افزایش دهد، تنها %20 از سوگیری جنسیت مردان در سرطان مثانه را توجیه می­کند.

مردان بیش از سه برابر بیشتر از زنان در معرض ابتلا به سرطان مثانه هستند

این مقاله در 8 آگوست در مجله Cancer منتشر شد. در آینده، محققان قصد دارند تفاوت‌های جنسیتی در میزان ابتلا به  سرطان در میان گروه‌های قومی و نژادی را مورد بررسی قرار دهند.

Jangqin Luo در سرمقاله­ای مرتبط با این یافته‌ها، گفت که برای درک اینکه چرا مردان بیشتر از زنان در معرض ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها هستند، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

در دهه‌های گذشته تفاوت‌های جنسی به طور قابل توجهی مورد مطالعه قرار گرفته­است، و یافته‌های منتشر شده درک ما را در این موضوع عمیق‌تر کرده است، اما تفاوت جنسی در ابتلا به سرطان هنوز یک موضوع جدید تحت بررسی است. درک این نابرابری راه را به سوی سیاست­های پیشگیری و درمان بهتر هموار می­کند.

دکتر Otis Brawley، استاد سرطان شناسی در دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز، موافق است که زمان آن رسیده که به تفاوت­های جنسی در میزان ابتلا به سرطان توجه بیشتری شود.

وی گفت: “هرچه تعداد سلول‌های شما بیشتر باشد، احتمال بدخیم شدن یکی از آن ها بیشتر می‌شود و مردان هم، از نظر جثه، بزرگ‌تر از زنان هستند”. علت برخی از این تفاوت­ها ممکن است مربوط به هورمون­ها باشد. هورمون جنسی مردانه تستوسترون ممکن است باعث رشد برخی از سرطان­ها شود و در عین حال هورمون جنسی زنانه استروژن ممکن است در برابر سرطان­های دیگر نقش محافظت کننده داشته باشد.

براولی گفت: “در زمان انجام مطالعات اپیدمیولوژیک و مطالعات درمانی می دهیم، مهم است که به مردان در مقابل زنان نگاه کنیم”. وی افزود که داشتن یک رژیم غذایی سالم، حفظ وزن طبیعی، عدم استعمال دخانیات یا نوشیدن الکل زیاد و سایر رفتارهای سالم هنوز بخش مهمی از استراتژی پیشگیری از سرطان برای مردان و زنان است.

منبع خبر
Materials provided by Institute for Research in Biomedicine (IRB Barcelona). Note: Content may be edited for style and length.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه

ساوا مگ

مجله تخصصی ژنتیک

اشتراگ گذاری این خبر:
نظر خود را بنویسید: