تست فارماکوژنتیک ساواسلامت
برای درخواست کیت فرم زیر را پر کنید.
ژنتیک شما نقش مهمی در اینکه آیا به خوبی به یک درمان دارویی خاص پاسخ میدهد یا خیر، ایفا میکند. در واقع تفاوت در ژنتیک باعث تفاوت در پاسخ افراد به یک داروی یکسان میشود. در شیوه سنتی تجویز دارو نقش ژنتیک شما نادیده گرفته شده و به همین علت درصد بالایی از بیماران دچار عوارض جانبی دارو شده یا دارو اصلا برایشان موثر نیست.
معمولا سهم ژنتیک در شیوه متداول تجویز دارو نادیده گرفته میشود. اگرچه در سالهای اخیر اهمییت و جایگاه ژنتیک در تجویز صحیح دارو ، اثر بخش بودن داروها یا میزان عوارض جانبی احتمالی مورد بررسی قرار گرفته و تایید شده است. این مسئله آن قدر حائز اهمییت بوده که سازمان غذا و دارو آمریکا (معتبرترین نهاد بین الملی غذا و دارو) لیستی از داروها را منتشر و در موردشان توصیه کرده پیش از تجویز دارو بیمار به لحاظ ژنتیکی مورد بررسی قرار گیرد. این بررسی میتواند کمک کند که تداخلات احتمالی دارو-ژن برای فرد پیش نیاید.
مثال هایی از تداخل دارو-ژن در مورد دارو هایی که سازمان غذا و دارو آمریکا تست فارماکوژنتیک را برای آن ها توصیه کرده است:
*داروی Warfarin یک داروی متداول ضد انعقاد خوراکی است که به منظور جلوگیری از لخته شدن خون عمدتا در بیماران قلبی مورد استفاده قرار میگیرد. سازمان غذا و دارو آمریکا وارفارین را در لیست منتشر شده فارماکوژنتیک خود قرار داده است. تحقیقات نشان داده عملکرد این دارو با ژن CYP2C9 و CYP4F2 ارتباط دارد. این ژن در افراد مختلف جامعه میتواند دارای واریانتهای متفاوتی باشد. برخی از واریانتهای ژن با دارو تداخل نشان داده و در نتیجه افرادی که واریانت مورد نظر را دارند به این دارو واکنش نشان میدهند و احتمالا دچار عوارض جانبی آن میشود. سازمان غذا و دارو آمریکا توصیه کرده که افراد پیش ازمصرف وارفارین مورد ارزیابی ژنتیکی برای این ژن قرار بگیرند و پزشک نتیجه تست فارماکوژنتیک را در رویکرد درمانی برای بیمار در نظر داشته باشد.
*داروی Irinotecan یک داروی شیمی درمانی است. این دارو در سرطان کلورکتال و همچنین در درمان تومورهای سخت همچون تومورهای ریه مورد استفاده قرار میگیرد. تحقیقات نشان داده عملکرد این دارو با ژن UGT1A1 ارتباط دارد. برای این ژن افراد میتوانند واریانت های متفاوتی داشته باشند.برخی واریانت ها با دارو تداخل نشان داده و در نتیجه افرادی که واریانت مورد نظر را داشته باشند به این دارو واکنش نشان میدهند و احتمالا دچار عوارض جانبی آن خواهند شد. توصیه شده افراد پیش از مصرف این دارو برای ناحیه مربوطه مورد ارزیابی ژنتیکی قرار گیرند و پزشک گزارش تست فارماکوژنتیک را در رویکرد درمانی بیمار در نظر داشته باشد.
* داروی Citalopram در دسته داروهای متداول اعصاب و روان قرار دارد. این دارو معمولا برای کنترل حملات اضطرابی تجویز میشود. طبق جدیدترین تحقیقات انجام شده عملکرد این دارو با ژن CYP2C19 ارتباط دارد. برخی از واریانتهای این ژن با دارو تداخل نشان میدهد و در نتیجه بعضی افراد مصرف کننده به این دارو واکنش نشان میدهند و دچار عوارض جانبی آن میشود. سازمان غذا و دارو آمریکا توصیه کرده که افراد پیش ازمصرف Citalopram مورد ارزیابی ژنتیکی برای این ژن قرار بگیرند و پزشک نتیجه تست فارماکوژنتیک را در رویکرد درمانی برای بیمار در نظر داشته باشد.
فارماکوژنتیک یعنی بررسی تداخلات ژنتیک شما با داروها. ژنتیک شما میتواند باعث عدم پاسخ مناسب به یک دارو یا دوز خاصی از دارو شود.
در تجویز دارو بر اساس تست فارماکوژنتیک، افراد بر اساس نوع متابولیسم دارو به چند گروه تقسیم میشوند:
بیماری که متابولیزه کننده سریع است نیاز به دوز بسیار بالاتری از داروی مورد نظر دارد. و یا بیماری که متابولیزه کننده ضعیف است احتمالا اثرات جانبی شدیدتری از دارو را تجربه میکند و دوز کمتری از دارو را باید دریافت کند. اگر به لحاظ ژنتیکی بررسی نشده باشید پزشک شما به ناچار با آزمون و خطا دوز مناسب برای شما را برایتان مشخص خواهد کرد یا نهایتا پس از یک دوره مصرف دارو و نرسیدن به نتیجه مورد انتظار به ناچار دارویتان عوض خواهد شد. اما مسئله اینجاست که تا رسیدن به دوز مناسب و داروی مناسب احتمالا دچار عوارض جانبی یا حتی مسمویت با دارو خواهید شد. تست فارماکوژنتیک بر اساس ژنتیک شما به شما خواهد گفت که در کدام گروه متابولیزه کننده برای یک دارو قرار دارید.
در شیوه رایج تجویز دارو دسته بندی فارماکوژنتیکی افراد لحاظ نمیشود و حدودا نیمی از بیماران دچار مشکلاتی از قبیل عدم پاسخ مناسب به دارو یا تجربه عوارض جانبی خواهند شد.
در حال حاضر این امکان وجود دارد که پیش بینی کنید بدن شما به لیست مشخصی از داروها احتمالا به چه شکل پاسخ میدهد حتی پیش از اینکه آن دارو را مصرف کرده باشید. تست فارماکوژنتیک ساواسلامت به بررسی فاکتورهای ژنتیکی کلیدی می پردازد. هر کدام از این فاکتورهای ژنتیکی در نوع پاسخ شما به یک داروی خاص موثر هستند.
تست فارماکوژنتیک ابزاری است برای پیدا کردن نسخه دارویی ایمن برای شما
با کمک تست فارماکوژنتیک ساواسلامت این امکان وجود دارد که پیش بینی کنید بدن شما به لیست مشخصی از داروها احتمالا به چه شکل پاسخ میدهد حتی پیش از اینکه آن دارو را مصرف کرده باشید.
نسخه دارویی شما پس از گزارش فارماکوژنتیک احتمالا تغییر خواهد کرد.
تست فارماکوژنتیک یک شرح حال دقیق از وضعیت ژنتیکی شما در مورد طیف وسعی از داروها به پزشکان گزارش میکند.
اگر در حال مصرف هر کدام از این لیست صد تایی داروها هستید پس از دریافت فایل گزارش تست فارماکوژنتیک از ایمن بودن یا نبودن هرکدام از داروها بر اساس ژنتیکتان مطلع خواهید شد. ممکن است پزشکتان بعد از ارائه گزارش فارماکوژنتیک شما دارویی که در حال حاضر مصرف میکنید را تغییر دهد. داروی جدیدی تجویز کند یا اینکه دوز دارویتان را تغییر دهد. نهایتا در هر حالت این گزارش به شما و پزشکتان کمک خواهد کرد که مسیر درمانی اختصاصی و مناسب شما را برایتان در پیش بگیرد. و احتمالا خیلی زودتر و سریعتر سلامت خود را به دست خواهید آورد.
تست فارماکوژنتیک ساواسلامت نه طبقه بندی دارویی مختلف و شایع را در گزارش فارماکوژنتیک خود ارائه میدهد.
تست فارماکوژنتیک یکبار برای همیشه ارتباط بین ژنتیک شما و 100 داروی متداول از گروه های دارویی مختلف را گزارش خواهد کرد.
گزارش فارماکوژنتیک تست ساواسلامت تصویر ژنتیک شماست برای طیف وسیعی از داروهایی که احتمالا مصرف میکنید یا در آینده ممکن است مصرف کنید.
ممکن است در حال حاضر داروی خاصی را مصرف نکنید اما این گزارش تصویر ژنتیک شماست برای طیف وسیعی از داروها. شما میتوانید اطلاعات به دست آمده از تست فارماکوژنتیک ساواسلامت را برای داروهایی که ممکن است در سالهای آینده مصرف کنید نگهداری کنید. تست فارماکوژنتیک یک شرح حال دقیق از وضعیت ژنتیکی شما در مورد داروها به پزشکان گزارش میکند و در تنظیم برنامه دارویی مناسب شما به پزشک کمک خواهد کرد.
برای دریافت گزارش فارماکوژنتیک ساواسلامت ما به نمونه بزاق شما احتیاج داریم. این روش کاملا ایمن ، ساده ، سریع و بدون درد است. شما بعد از انجام فرایند ثبت سفارش و صحبت با پشتیبانان ما میتوانید کیت جمع آوری بزاق را دریافت کنید یا برای تحویل نمونه برداری شخصا به کلینیک ساواژنوم مراجعه کنید. پس از آن پشتیبانان ما نمونه را به آزمایشگاه تحویل داده و نتیجه گزارش تست فارماکوژنتیک شما حدود 45 تا 50 روز بعد آماده ارائه خواهد بود. شما میتوانید این نتایج را در اختیار پزشکتان قرار داده یا حتی به منظور تفسیر تخصصیتر گزارشتان وقت مشاوره ژنتیک دریافت کنید.